Oświadczenie zarządu Stowarzyszenia Prokuratorów Lex Super Omnia

Zarząd Stowarzyszenia Prokuratorów Lex Super Omnia z przykrością przyjął informację o rezygnacji z funkcji Prezesa Zarządu Stowarzyszenia prokuratora Krzysztofa Parchimowicza – inicjatora i jednego z założycieli Stowarzyszenia, niezależnego prokuratora, niestrudzonego i odważnego rzecznika dążeń na rzecz niezależnej prokuratury i ochrony praworządności.

Życząc prokuratorowi Krzysztofowi Parchimowiczowi powrotu do zdrowia, liczymy na dalsze wsparcie w działaniu na rzecz zapewnienia prokuratorom podmiotowości, niezależności i autonomii w podejmowaniu decyzji oraz kształtowaniu etosu prokuratora na miarę wyzwań demokratycznego państwa prawnego.

Zarząd Stowarzyszenia